- لیفتراکهای برقی المنتی چگونه کار میکند و در تعمیر لیفتراک برقی المنی چه نکاتی باید رعایت شود؟
- تعمیر لیفتراک برقی المنتی در شرکت همیار بالابر به
- صورت کاملا حرفه ایی صورت میپذیرد.
در لیفتراکهای برقی المنتی – کنتاکتوری جهت کنترل حرکت از ترکیب کنتاکتور و چند قطعه مقاومت وات بالا جهت پایین آوردن جریان روی الکتروموتورها استفاده میگردد و حرکت این لیفتراکها هرقدر قابل کنترل تر شود شدیدا بستگی به تعداد این مقاومتها دارد. که به ترتیب با فشردن پدال در مرحله اول تمامی مقاومتها در مدار قرار میگیرد و لیفتراک برقی در پایین ترین مد حرکتی عمل میکند به ترتیب اولین مقاومت با فشردن بیشتر پدال کنار میرود و سرعت چرخش الکتروموتور بیشتر میشود و اینکه نهایتا تمامی مقاومتها کنار میروند و تنها بین تمام توان باطری و الکتروموتور دی سی DC کنتاکتور جهت باقی میماند و الکتروموتور به نهایت گشتاور و دور خود باتوجه به شیب محل استفاده از لیفتراک برقی و وزن بار میرسد.در اینجا 1- سوییچهای استفاده شده در پدال کنتاکتورهای انتخابگر المنت ها را تعویض میکنند یعنی خاموش و روشن میکنند .2- کنتاکتور چنجر در این سیستم با اهرم جهت یا Direction کار میکند یعنی جهت حرکت الکتروموتور با تعویض جهت جریان در سیم پیچ فیلد صورت میپذیرد و الکترو موتور میبایستی تحریک سری یا تحریک ثابت باشد.
* در ایران لیفتراک برقی تویوتا المنتی مخصوصا در وزن پایین به تعداد محدود وارد شده که تعداد زیادی از این لیفتراکها از رده خارج گردیده اند بعضا لیفتراک برقی تویوتا المنی جهت تعمیرات به همیار بالابر سپرده شده که با توجه به درخواست مشتریان گرامی همان سیستم تعمیر گردیده یا متد تغییر سیستم بر روی آنها پیاده شده.
تعمیر لیفتراک برقی بالکان کار از بیشترین درخواست تعمیر در رده المنتی را برخوردار بوده این لیفتراک ساخت بلغارستان و بلوک شرق بوده و از تکنولوژی بسیار پایینی برخوردار میباشد و توسط شرکت سهند وارد گردیده است.
- مزایای استفاده از درایور المتی-کنتاکتوری در لیفتراک برقی:
1- ارزان بودن سیستم المنتی به دیگر درایورها.
2- ایرادیابی این سیستم آسان میباشد و در صورت اجبار میتوان از زیر سیستم های درایور المنتی فاکتور گرفت.
3- نیاز به نیروی ماهر جهت تعمیر لیفتراک برقی المنتی وجود ندارد.
- معایب درایور المنتی در کنترل دور موتور لیفتراک برقی:
1- کنترل ناقص حرکت زیرا درایور به صورت پله ایی با تقسیم ولتاژ با اختلاف هر پله زیاد عمل میکند.
2- تلفات درایور النمتی چه در مقاومت ها و چه در الکتروموتور بسیار بالاست یعنی تخلیه باطری سریع میباشد.
3- پایین آمدن عمر باطری بعلت مصرف بالای ضربه ایی.
4- الکترو موتور هیدرولیک در این سیستم ها حتما با کنتاکتور سوییچ میکند.
نرخ بالای خرابی تیغه های تمامی کنتاکتور ها.
نکته::هم اکنون باتوجه به در اختیار بودن امکانات وسیع از جمله درایورهای کرتیس و درایور زپی و دیگر ملزومات حدالمقدور میتوان لیفتراک المنتی کنتاکتوری را ارتقا بخشید و در این متد تعمیر لیفتراک برقی مجددا راحت تر صورت میپذیرد.
* **لیفتراک برقی بالکان کار از نمونه لیفتراکهای برقی المنتی-کنتاکتوری میباشد که در ایران به تعداد بسیار وارد شده است و نیز لیفتراک برقی تویوتا و لیفتراک برقی کوماتسو نیز وارد ایران شده.